Svaneke Bryghus investerer 6 mio. kr i dåsekolonne

Svaneke Bryghus investerer 6 mio. kr i dåsekolonne

June 27, 2019

På Bornholm har Svaneke Bryghus netop lanceret en ny serie af dåseøl, som lander i handlen i hele Danmark i løbet af sommeren.

Efter flere års forarbejde og en større investering på 6 mio. kr. kører den nyetablerede dåsekolonne i Svaneke. Svaneke er et af de første mindre, uafhængige craft bryggerier med egen dåsekolonne og vil i fremtiden både tappe på flaske og dåse.

Svaneke Bryghus var i sin tid blandt de første mikrobryggerier til at automatisere flasketapninger, og har løbende investeret i fustagetapper, øget kapacitet og senest i økologi og grøn omstilling. “Dåse kolonnen er en vigtig del i den grønne omstilling, da Co2 fodaftrykket for dåser er markant lavere end for engangsflasker og stort set på niveau med genpåfyldelige returflasker” forklarer Steen Jespersen, direktør for Svaneke Bryghus.

Svaneke Bryghus lancerer i første omgang en ny og mere rebelsk ølserie på dåse, som henvender sig til en bredere målgruppe og nye forbrugssituationer. Dåser er lettere at transportere og fylder knap så meget i køleskabet. De er ideelle at have med på farten, hvad enten et er stranden, golfbanen, fisketuren e.l

“Den nye ølserie har sit helt eget design og udtryk. Dåser giver nemlig mulighed for at udnytte etiketten på en helt ny måde. Vi har længe haft lyst til at designe nogle øl med et mere sprælsk udtryk, hvor Bornholm kommer til udtryk på en ny måde. Derfor har vi gjort meget ud af designet og storytellingen på de nye dåseøl” fortæller Steen Jespersen.

Ølserien består i første omgang af en First Mate Craft Pilsner brygget på Svanekes legendariske undergær, Laid Back session IPA, Magic Dragon Hemp Lager brygget på bornholmerhamp og den mexicanske Bingo Gringo, som Svaneke lancerede sidste sommer. Derudover lancerer Svaneke en alkoholfri øl fra Dont Worry serien på dåse. Det er en helt ny variant Dont worry hemp ale, også brygget på bornholmerhamp.

Brygmester Jan Paul har i flere år eksperimenteret med hamp og humle på Svanekes restaurationsbryggeri. Industrihamp indeholder ikke THC, men indeholder en masse gode næringsstoffet, som også sætter sit præg på øllet.